Prolog

Background color
Font
Font size
Line height


 Rok 2017, Arizona. Byla noc, velká tma. Čtyrem kočkám, co se proháněly pod hvězdnou oblohou, to však nevadilo. Na cestu jim totiž svítila benzínka. Kočky byly velmi mladé, čerstvě v zácviku. Potichu se plížily k nočnímu odpočívadlu, kdovíproč.

,,Hele děcka, nebude Smilný Cestovatel naštvaný, když se dozví, že jsme tady?" zeptala se Nařezaná Půlka, jak šla se zbytkem koček k pumpě.

,,Smilný Cestovatel není tvůj otec a ani učitel, tak drž půlky a makej!!!" okřikl jí Medvědí Bratr, velmi statný a chlupatý kocour. Trikolorní kočka ve vedení, Paralelní Světlice, se již dostala do světel benzinové pumpy. Okamžitě zrychlila a naklusala k rámu automatických dveří. Ty se otevřely až potom, co se k ní dostaly další dvě kočky.

,,Spasiteli!! Ty blbečku, na co tam čumíš?" křikla Paralelka po hnědém kocourovi, co se motal mezi auty. Na její volání nereagoval a tak ho nadále ignorovala. Tři kočky tedy vešly do samoobsluhy. Nikdo tam nebyl – jen jeden kouzelný člověkopes, co seděl za kasou. Ten okamžitě zbystřil, když se dveře otevřely a zavolal halooo nebo tak něco.

 Když se mu nikdo neozýval, bylo mu to divný prapodivný, tak si šel pro koště a začal chodit mezi regály. Kočky si toho všimly a snažily se schovat mezi balíčky chipsů. Majitel benzinky je tam však viděl a okamžitě začal zuřit a mlátit koštětem o zem. Kočky se lekly až jim změkly a běžely jako o život ven ze samoobsluhy. Venku na ně čekal přihlouplí Spasitel sedíc na zemi s jazykem venku a očima jedno do Prahy druhý do Brna. Kočky ho srazily, ale ten náraz Spasitele probral a tak mohl utíkat za nimi. Majitel benzinky na nimi křičel nějaké kktiny a nakonec po nich i hodil koště. Ale netrefil se, haha.

 Kočky utíkaly, utíkaly, až doutíkaly. Byly před vchodem do jejich tábora. Vchod tábora a vlastně veškeré zdi byly z pouštních běžců a velkých červených kamenů. Kočky se ještě oklepaly před vstupem a pak se prodraly několika tumbleweedy a byly uvnitř toho jejich zatuchlého a zaprděného tábora. Spočinuly tváří v tvář jejich zástupci, Smilnému Cestovateli. Ten před nimi stál velmi nasraný, dokonce měl na sobě brejle, co našel kdysi u benzinky, aby vypadal drsněji (nejsou sluneční ale optický). Nařezaná Půlka hlasitě polkla.

,,Jak si to představujete? Hmm? Sotva jste se stali učedníky a už jste v hajzlu? Vaší povinností je zůstat v táboře!" křikl na ně Cestovatel svým přiškrceným hlasem. Spasitel zakroutil hlavou.

,,Ale já nic, já muzikant! To Paralelní Světlice! Ona mě svedla na scestí! Svedla nás všechny! Fetka jedna!!" rozohnil se Medvědí bratr.

,,Mně je to úplně u řiti kámo! Za trest budete starším utírat dva měsíce zadky!!!" štěkl Cestovatel po mládencích.

,,Ale to asi není úplně trest, když to ty děláš Hořícímu Keř-Měsíci dobrovolně, ne?" dodal ještě Medvědí Bratr. To už Cestovatel zuřil.

,,Netykej mi ty smrade malej, nebo tě nechám z tohohle klanu vyrazit!! A myslím to smrtelně vážně! Teď běžte do svého doupěte a zůstaňte tam!" Štěkal kolem sebe, jako nějaký zuřivý pses. Učedníci ho nakonec přeci jen poslechli. Šli si zalézt do mučednického doupěte mezi pouštními běžci, jen Nařezaná Půlka šla do ordinace k Doktoru Spánkovi. Byla totiž učednice zdrávky, chtěla se stát diplomovanou doktorkou.

,,Ten měl snad krámy, ne?" mluvil si jen tak pro sebe Medvědí Bratr.

,,Hmmm..." mrmlala Paralelka.

Z doupěte na ně vyskočila hnědá kočka, Roztoužená Klisna. Začala halekat a vtipkovat.

,,ÍÍÍÍÍhhahááá, kdo si se mnou dá orgie?" Kočky se začali smát, i když to Klisna původně myslela vážně. Medvědí Bratr po ní hodil lenny face a Klisna mu ho opětovala. To bude divoká noc!

,,Já si du dát tak leda šantu, tak nepruď," odfakovala jí Paralelka a vlezla si do svého pelechu, kde měla schovaná kila šanty kočičí. Okamžitě začala fetovat.

 Medvědí Bratr přiskočil k Roztoužené Klisně a mrkl na Spasitele. ,,Kámo, pojď k nám, dáme trojku." Spasitel zakroutil hlavou a přiběhl k Medvědovi a Klisně. Co se stalo dál si domyslete, ale Paralelka o tom ani nevěděla. Byla sjetá jak náhorní plošina a celou noc měla barevný sny, kde vystupoval Zdvořilý Woody. Největší hezoun klanu. Na ní - bohužel - moc starý.

 Další den už si ani nepamatovala, že nějakou šantu večer měla. Viděla jen, jak se Medvědí Bratr čistí s Roztouženou Klisnou a Spasitelem. Zhnusila se a okamžitě vypadla z doupěte, kde se začala mýt i ona. Ano, takto na veřejnosti. Co se dá dělat, nebude koukat na tu bandu úchylů v doupěti. Samou čistotností si ani nevšimla, že kolem ní prošel Světelný Objekt a Zdvořilý Woody.

,,Nazdar kočko," mňoukl Woody a Paralelka se samým leknutím poskočila. Úplně zrudla jak rajček. Všimla si taky, že je s ním i Světelný Objekt. Ten většinou někde lenošil, takže bylo divné vidět ho na nohou.

,,Čus kocoure!" Snažila se mu odvětit stejnou strunou, ale Woody už byl pryč a klábosil se Smradlavým Mozkem a Zkrocenou Horou. Zůstala tam tedy nešťastně sedět s roztaženýma nohama a vyvalenýma půlkama. Bylo jí do breku a tak začala zpívat písničku z filmu Mamma Mia, Gimme! Gimme! nebo tak nějak. Kdysi ten film viděla na benzince. Pak jí ale cosi vyrušilo.

,,OMG!!! JE TO TADY! ZAVOLEJTE NĚKDO SMILNÉHO CESTOVATELE, NAŘEZANÁ PŮLKA MĚLA VIDINU!!!" Vykřičel Doktor Spánek na celý klan. Wow, první vidina, to je pocta, v tak útlém věku, říkala si Paralelka. Byla zvědavá o jaké proroctví jde. Viděla jen, jak Zkrocená Hora běží do doupěte velitele. Mluvil o té vidině tak nahlas, že to bylo slyšet až z doupěte venku na druhé straně tábora. Pak vylezl Hořící Keř-Měsíc opírající se o Smilného Cestovatele z doupěte. Za malou chvilku jeho chabé tělo získalo rovnováhu a už se o Cestovatele nemusel opírat. Hodil po kočkách vražedný pohled.

,,Tak kde je to děcko, co mělo vidinu?" mňoukl svým upířím hlasem. Doktor Spánek okamžitě doprovodil Nařezanou Půlku k veliteli. Trochu se ho bála, co si budem povídat, vypadal strašidelně. Jako chodící kostra.

,,Jak zní tvé proroctví, maličká?" Snažil se být milý, ale s jeho hlasem to nebylo příliš možné. Nařezanka se chvíli ostýchala promluvit, ale nakonec se překonala.

,,Klan prokvetlý hříchy bude-li, zem pod tlapkami jim bude hořeti!!" Mňoukla dramaticky a všichni se úplně mega zhrozili...


You are reading the story above: TeenFic.Net